21.10.2019 471

OKULUN TARİHÇESİ        : Kasabamızda ilkokul 1938 yılında Cumhuriyet mahallesinde eğitim ve öğretime başlamış olup,1974 yılında kasabamız halkından Hasan OMCA'nın bağışladığı arsaya Milli Eğitim Bakanlığınca yaptırılan yeni ilkokula taşınmıştır.

Bu okul 9 yıl daha ilkokul olarak çalışmış 1983 yılında aynı bahçeye yapılan yeni bina ile ilköğretim okulu olarak kullanılmaktadır. Kasabamızda Ortaokul ise 1974 yılında geçici binalarda eğitim öğretime başlayıp, ilk olarak Belediye Sinema salonunda daha sonra Cumhuriyet mahallesinde Alim KARAKURT'a ait özel binada devam etmiş 1975 yılında Cumhuriyet mahallesinde bulunan eski ilkokul binasında öğretime devam etmiştir.

1980 yılında Milli Eğitim Bakanlığınca yapımı biten ilkokul binasının yanındaki yeni okula 1980–1981 Eğitim Öğretim yılında öğretime devam ederken 1983 yılında ilköğretim okuluna dönüşmüştür.

Okul binamızın yeterli gelmemesi nedeniyle 2000 yılında başlayan  ek bina inşaatı 2006 yılında bitirilmiş ve 2006-2007 Eğitim öğretim  yılında 12 derslikli ek bina kullanılmaya başlanmıştır.

Ana sınıfı A ve B şubeleri olarak yeni binada düzenlenmiştir. Yeni binamıza kantin açılmıştır. Teneffüslerde öğrencilerimiz kantinde dinlenmektedir. Anasınıfı öğrencilerine oyun alanı olarak bahçe düzenlenmiş, tel örgü ile çevrilmiş ve çimlendirilmiştir.

Yeni binamızda bilgisayar dersliğimiz 21 bilgisayarla açılmıştır. ADSL bağlantısı mevcut olup öğrencilerimiz teneffüslerde, öğle aralarında ve ders bitiminde istedikleri zaman kullanabilmektedirler. Ayrıca kütüphanemiz, veli görüşme odası, kız-erkek giyinme odaları yeni binamızda mevcuttur.