2024 LGS KILAVUZU YAYINLANDI !

2024 LGS KILAVUZU YAYINLANDI !

17.03.2024 132

17-03-2024

 

** LGS başvuru işlemleri 18 Mart Pazartesi günü başlayacak ve 29 Mart cuma günü sona erecek. Sınava katılım isteğe bağlı olup katılmak isteyen öğrenciler başvurularını elektronik ortam (e-Okul) üzerinden gerçekleştirilecek.

** Öğrencinin e-okuldan yaptığı başvuru, okul müdürlükleri tarafından kontrol edilecek ve ben geç 1 Nisan 2024 tarihine kadar okul müdürlükleri tarafından onaylanacak. Öğrenciler, başvurularının yapılıp yapılmadığını elektronik ortamdan takip edebilirler.

LGS’ye Girmek Zorunlu mu?

Sadece sınavsız alan liseleri tercih etmek istiyorsanız LGS’ye girmek zorunda değilsiniz.

LGS kapsamında düzenlenen Merkezî Sınav başvuruları; isteğe bağlı olup sınava katılmak isteyenler, başvurularını 18-29 Mart 2024 tarihleri arasında elektronik ortam üzerinden yapmalıdır.

LGS Oturumları ve Kapsamı Nasıl Olacak?

Sınav, 8’inci sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacaktır. 2 oturum hâlinde uygulanacak sınavda, çoktan seçmeli 90 soru sorulacak ve oturumlar aynı gün yapılacaktır.

 

Birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika olacaktır. Öğrencilere 8’inci sınıf Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil derslerinden sorular yöneltilecektir.

İkinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacaktır. Öğrencilere, Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden sorular yöneltilecektir.

Sınav Adı LGS (Merkezi Sınav Sistemi)
Oturum 1. Oturum (Sözel Alan) 2. Oturum (Sayısal Alan)
Sınav Başlama Saati 09.30 11.30
Soru Sayısı 50 soru 40 soru
Sınav Süresi 75 dakika 80 dakika
Dersler Türkçe (20 soru) Matematik (20 soru)
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük (10 soru)
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (10 soru) Fen Bilimleri (20 soru)
Yabancı Dil (10 soru)

 

Sınav Giriş Belgesi Ne Zaman Verilecek?

Öğrencinin sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası, alacağı sınav tedbir hizmeti gibi bilgiler 24 Mayıs 2024 tarihinde e-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminden ilan edilecektir.

Öğrenciler En Geç 09.00’da Sınav Yerinde Olmalı

Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler en geç saat 09.00’da sınava girecekleri binada hazır bulunacaktır.

LGS’ye Gelirken Yanımıza Ne Almalıyız?

Geçerli kimlik belgesi ve fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır.

İlk 15 Dakika Kuralı

Salon görevlileri, sınavın başlamasından itibaren ilk 15 dakika içerisinde sınav binasına gelen ve bina sınav komisyonunca sınava girmesi uygun olan öğrencilerin sınava katılmalarını sağlar. Yani sınava 09.45’e kadar katılım sağlayabilirsiniz. Ancak bu öğrencilere ek süre verilmez. İlk 15 dakikadan sonra gelen öğrencileri ise sınava almaz.

LGS’de 3 Yanlış 1 Doğruyu Götürüyor mu?

Evet götürüyor. Ham puanlar hesaplanırken, her dersin testine ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak bulunur.

2024 LGS Sonuçları 28 Haziran’da Açıklanacak

LGS kapsamındaki Merkezî Sınav sonuçlarının 28 Haziran 2024 tarihinde https://www.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilmesi beklenmektedir. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecektir.

Yukarıda verdiğimiz tüm bilgiler MEB resmi sitesinde yayınlanan “Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav Başvuru Ve Uygulama Kılavuzu” doğrultusunda verilmiştir. Kılavuza ulaşmak için buraya tıklayınız.